כולנו מבוהלים לפעמים. זה קורה כשאנחנו מתמודדים עם אתגר גדול. לדבר בפני קהל, להזמין מישהי לדייט, לבקש העלאה במשכורת, לדחוף את עצמך קדימה. אז למה אנחנו מפחדים לשים את עצמנו שם?
בסופו של דבר, כשיש את האתגר הזה, יש בו סיכון פשוט. אנחנו פגיעים. אם מדובר בקהל גדול שמביט בנו, ועוקב אחרי כל צעד, כל נשימה, כל מילה. אנחנו הופכים להיות מודעים לעצמנו, משל היינו אנחנו עשרות זוגות העיניים שעוקבות אחרינו. ואם זה להציע למישהו/י לצאת איתנו, אנחנו מעמידים את עצמנו בפני אפשרות הדחייה – הם בוחנים אותנו באותו רגע, מהרהרים לעצמם אם הדבר עלה בדעתם בעבר, או אולי תוהים אם יש משהו שיכול לעבוד ואז אומרים: "…". או כשאת הולכת אל הבוס ובאה עם אלף טיעונים על למה מגיע לך לקבל העלאה במשכורת, ותוך כדי שאת שוטחת בפניו את דעותייך, את נזכרת בפעם ההיא שאיחרת, או בפעם ששברת את הכיסא, וזה באמת סיפור מצחיק, אבל אולי הוא יחזיק את זה כנגדך, ויסרב. או כשאתה אומר לעצמך שתרוץ בכל יום, ולפתע ערב אחד אין לך כח, אז אתה לא. וזה גלגל שנמשך, כי אתה יודע עמוק בפנים שגם מחר יהיה לך את המאבק הזה.
ברנה בראון, סוציולוגית, עשתה מחקר בו היא ניסתה להבין מה גורם לנו לחוש את התחושות האלו. המסקנה הייתה שהפגיעות במצבים האלו גורם לכך שאנחנו חשים בושה. עוד היא גילתה שיש אנשים שמוכנים לשים את עצמם במצבים האלו, אנשים חסרי בושה או פחד מפגיעות. היא החליטה ללכת ללמוד אותם, את אלו שמוכנים להעמיד את עצמם בפני הפחד, פעם אחר פעם. שידברו מול קהל, גם אם הקול שלהם רועד. שיזמינו את מי שבא להם לדייט, שיבקשו העלאה במשכורת, וידחפו את עצמם כמה שרק אפשר. למה? היא שאלה, כי הם ראויים לכך.
כן, אנשי הלב השלם חשים ראויים בפני עצמם. ראויים לאהוב, ראויים להיקשר, ראויים לקחת סיכונים כי אחרת אין סיכונים. אז איך הפחדנים יתגברו על החשש להיפגע? פשוט לחשוף את עצמם. וכשנדע כי גם אנו ראויים, נוכל לקחת את הסיכון ולצאת אל העולם בידיעה שאנחנו פגיעים, אך לפחות אנו אנו.
יש אנשים שכה פוחדים מן המוות עד שאין הם מתחילים לחיות.
הנרי וון דייק
פורסם על ידי עקיבא לם
"ואהבת לרעך כמוך", זה כלל גדול בתורה. רק מתוך אהבת העצמי, ניתן לאהוב את הרע, וזה - סוד נצח ישראל.
איש תוכן ויחסי ציבור בהוצאת 'סלע מאיר'. ממייסדי אתר ערוץ 20, בעבר דובר לח"כים מוטי יוגב, מיכל שיר ושרן השכל. עורך אתר "קצת על הרבה".
לקריאת "מעגלים של אור" -
http://wp.me/P3pM4g-zd
הצגת כל הפוסטים מאת עקיבא לם