הסיפור שלא סופר: ההורים שמרוצים מה"הדתה" בבתיה"ס

על אף הרעש שמייצרים ארגוני השמאל החילוניים בכל הקשור ל"הדתה" בבתי הספר, יש דווקא הורים שמרוצים מההעשרה היהודית הנלמדת בבתי הספר. מוטיב אחד שעולה אצל חלק מההורים איתם שוחחתי בנוגע ל"הדתה", הוא שעבורם לא מדובר במשהו שלילי. אדרבה, הם רוצים שהילדים שלהם יקבלו בבתי הספר חלק מהחוויות שהם מקבלים בבית.

משה עמדי, הורה לשלושה ילדים ממעלה אדומים, אמר השבוע לערוץ 20 כי הוא לא קורא לחומרים שנלמדים בבתי הספר 'הדתה', אלא "שמירה על מסורת העם היהודי". הוא בא מבית דתי, אך כיום לא שומר על קלה כבחמורה. "אין לי בעיה שהבן שלי שעולה לכיתה ד' ילמד שיעורי תורה. כל הקטע של 'אבא של שבת' ו'אמא של שבת' מאוד חשוב לילדים, זה מרגש אותם. אם יש סיפורים לשבת, זו לא כפייה דתית".

שלושת ילדיה של רזי הירש, מהיישוב שקד שבצפון השומרון, שלושתם לומדים בבתי ספר חילוניים. לדבריה, רק בתקופת החגים יש עלייה ברמת התכנים היהודיים. "אין לי בעיה שהילדים שלי ייחשפו לתכנים של הדת, אני לא חושבת שזה משהו שיחזיר אותם בתשובה. מעבר לזה, אני חושבת שהילדים צריכים להיות חשופים לכל מיני גוונים של אוכלוסייה".

להורים שחשים שיש 'הדתה' במערכת החינוך היא אומרת, "אני חושבת שזה לא נכון. אני לא מרגישה שיש איזושהי 'הדתה'. בית הספר אצלנו עובד עם עמותת "בשבילנו", שעושה פעילויות לפני החגים עם בנות שירות. ההורים לא מרגישים שכפו את זה עלינו, וזה רק חושף את הילדים לעוד אפשרויות, שהם יבחרו כשהם יהיו גדולים".

שגיא רז, יו"ר הפורום המשותף בבית היהודי, סיפר בשיחה עם ערוץ 20 על ביקור שערכה ביתו באולפנה בכפר פינס. "הביקור היה נפלא. כל ההורים הרגישו בנוח ולא מאוימים. אף לא אחד או אחת לא התבקש להגיע בלבוש כזה או אחר ואפילו – שומו שמיים – ישבנו ביחד בתוך כותלי בית הכנסת, איש לא הרגיש שמא נכפה עליו להיות דתי ותתפלא – נכון לרגע זה, לא שמעתי שמישהו מכולנו החילוניים שביקרנו שם, חזר בתשובה".

לפי סקר של מכון 'פיו' שנעשה בין אוקטובר 2014 לבין מאי 2015, קרוב ל-39% מהישראלים קרובים בדרגה כלשהי למסורת היהודית. לפי נתוני הלמ"ס בשנת 2017 שבחן את הציבור היהודי בלבד, כמות שומרי המסורת, בדרגה כזו או אחרת, גדולה יותר. אמנם 44% מגדירים עצמם חילונים, אך 24% רואים עצמם כמסורתיים, 12% מסורתיים-דתיים, 11% דתיים ו-9% חרדים.

יעקב חזן אמר פעם "במקום לגדל אפיקורסים, גידלנו בורים ועמי ארצות". מערכת החינוך עובדת על פתרון לבעיית הניתוק של ילדי ישראל ממורשתם כבר מאז ימי בן-גוריון ולא מוצאת. משום מה, ב'מולד', כך נראה, מעדיפים להותיר את הילדים בחשיכה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s