ביקורת על תוכנית "לסיום הסכסוך הישראלי-פלסטיני" בה שותפה תנועה הקשורה לקרן החדשה לישראל. סטודנטים: "זה אבסורד"
רעות וילף | 19/11/2013 13:27 | מעריב

כפי שהתפרסם בהודעת ההתאחדות הארצית, "תנועת 'קול אחד' היא תנועה עממית בינלאומית הפועלת להעצמת קולו של הרוב המתון בישראל וברשות הפלסטינית, המייחל לסיום הסכסוך על-בסיס פתרון שתי מדינות לשני עמים". עוד נכתב בדף ההתאחדות כי "התנועה השיקה תכנית מנהיגות ייחודית ויוקרתית בשיתוף התאחדות הסטודנטים שמכשירה מנהיגים צעירים שיזמו ויפעלו למען סיום הסכסוך הישראלי-פלשתינאי באופן קונסטרוקטיבי. רכזי הקמפוסים בתכנית יקבלו מלגה של 5,000 שקלים עבור פעילותם".
התגובות הנסערות ליוזמה, כאמור, לא אחרו לבוא. "אתם לא אמורים להיות גוף פוליטי ולא לשם כך אני חבר באגודת הסטודנטים". כתב סטודנט אחד, ואחר הוסיף: "כסטודנט, אני מצפה מהתאחדות הסטודנטים להוביל מדיניות שהיא בראש ובראשונה לטובת מערכת ההשכלה הגבוהה ולמען ציבור הסטודנטים (…) הרעיון שלכם לבוא ולהוביל מגמה כאילו התאחדות הסטודנטים "מניפה את דגל השלום" היא פתטית.
"מה אתם באמת מנסים להשיג? ספין תקשורתי? קידום פוליטי למי מראשי ההתאחדות?". קלויר מבר אילן הוסיף כי "התאחדות הסטודנטים מפעילה לחץ לא ראוי על ציבור הסטודנטים ומנצלת את מעמדה כדי להשפיע על עמדותיהם הפוליטיות".
הביקורת על היוזמה החדשה נשמעת גם מתוך הבית, במחאה שהביעו כמה מראשי אגודות הסטודנטים הכפופות ישירות להתאחדות הארצית. "כששמעתי על היוזמה כעסתי, כי אני חושבת שעצם נקיטת עמדה פוליטית היא בעייתית, ולא חשוב אם זו עמדה מימין או משמאל", אמרה אמילי אטיאס, יו"ר אגודת הסטודנטים במכללת רופין, "אני חושבת שמדובר במהלך שגוי שעדיף היה שלא יינקט בכלל".
דני מגנר, יו"ר אגודת הסטודנטים בטכניון, הוסיף: "אנו סבורים כי התאחדות הסטודנטים צריכה לעסוק אך ורק בנושאים סטודנטיאליים ולהימנע מעיסוק בנושאים פוליטיים מעוררי מחלוקת אשר מפלגים את הסטודנטים בישראל וגורמים לפגיעה בתדמיתה של ההתאחדות כארגון גג מגבש".
מהתאחדות הסטודנטים נמסר בתגובה: "ההתאחדות אינה מצדדת בעמדה פוליטית או באג'נדה מדינית מסוימת. שיתוף הפעולה עם תנועת 'קול אחד' נוצר מתוך חזון כללי של ההתאחדות המכתיב הפעלת ציבור הסטודנטים בפרויקטים חברתיים אשר יש בהם השפעה על הקהילה בה אנו חיים. מטרתה של תכנית המנהיגות היא להביא את הנושא לידיעת ציבור הסטודנטים ולעודד מעורבות סטודנטיאלית. תוכנית המנהיגות נועדה להכשיר סטודנטים מכל הארץ, מכל המוסדות ומכל צידי המפה הפוליטית להיות אקטיביסטים פוליטיים במדינתם.
"כ-100 הסטודנטים והסטודנטיות המשתתפים בתוכנית זו הינם אוכלוסיה מגוונת. אנו מאמינים כי הסטודנטים הינם סוכני שינוי בחברה ועל כן נמשיך לשתף פעולה עם מגוון ארגונים מכל רחבי הקשת הפוליטית המעודדים את ציבור הסטודנטים לפעול ולהשפיע על הנעשה בחברה ובמדינה".