אחרי שבאוניברסיטאות חיפה, תל-אביב ובטכניון הצליחו להוריד את מחירי הקפה, גם בבר-אילן מנסים לגרום להוזלת האספרסו

במקביל יקימו הסטודנטים בשיתוף האגודה דוכני קפה אלטרנטיביים שיציעו "קפה אמון" בהכנה עצמית בעלות של 1-2 שקלים. "לא הבנו איך זה שאף אחד לא עושה שום דבר נגד המחירים האלו", מספר יוזם המחאה, ינון אנגלסמן, סטודנט שנה א' למזרח תיכון ולמדעי המדינה.
באגודת הסטודנטים מבקשים לקחת את המאבק צעד נוסף ולהכריז על חרם צרכנים כללי, ללא הגבלת זמן. בדף פייסבוק מקביל שפתחה האגודה תחת השם "מחאת העשור- לא קונים בבר אילן" נכתב: "מיום ראשון בשבוע הבא ועד להודעה חדשה לא קונים בקפיטריות!".
ביום רביעי צפויים הסטודנטים לקיים "כינוס חירום" ובמקביל, שלח יו"ר האגודה, מתן ברנוי, מכתב למנכ"ל האוניברסיטה, עופר שרגאי, שבו הוא דרש להוריד באופן מיידי את מחירי הקפיטריות ולהתאימם למחירים במוסדות אחרים.
לדברי אורי רשטיק, יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, נדרשת פעולה ממשלתית מקיפה לפתרון כולל של הבעיה. מ"קפה גרג" נמסר בתגובה: "בניגוד לקפיטריות באוניברסיטאות אנחנו פועלים כבית קפה ולא כקפיטריה, אך יחד עם זאת אנו זולים ב-30 אחוזים משאר מחירי הרשת". רן רוזנטל, בעלים ומנכ"ל חברת "קופי טיים", מסר: "מזה שבע שנים לא ביצענו העלאה של מחירי הקפה באוניברסיטה. מן הראוי היה שלפני שרצים לתקשורת ישבו אתנו למשא ומתן ענייני, אך לצערי זה לא נעשה".
מאוניברסיטת בר-אילן נמסר כי "ברחבי הקמפוס ממוקמות שש עגלות קפה, וניתן מזה שנתיים לרכוש בהן קפה ומאפה בעשרה שקלים וקפה בנפרד בשישה שקלים". כמו כן נמסר כי "ברוב הקפיטריות מחירי הקפה והמוצרים האחרים הינם תחרותיים, והם זהים ובחלקם אף נמוכים מהמחירים הקיימים גם בקמפוסים אחרים בארץ ובוודאי בשוק החופשי.
"הנהלת האוניברסיטה תמהה על הפנייה, שכן במכרז האחרון אגודת הסטודנטים הייתה שותפה לקביעת הספק הנבחר ועודכנה בנוגע למחירון המפוקח. ההנהלה מקיימת ותמשיך לקיים הידברות עם אגודת הסטודנטים בכל הנושאים".